Банките продължават да  въвеждат такси за услуги, които досега са

...
Банките продължават да  въвеждат такси за услуги, които досега са
Коментари Харесай

Такса и при внасяне на пари през банкомат

Банките не престават да  вкарват такси за услуги, които до момента са били безвъзмездни.

Банка ДСК вкарва нова такса за жители в размер на 0,20 лева за внасяне на пари по дебитни и кредитни карти посредством банкомат. Промяната ще влезе в действие от 1 януари 2022 година, написа " Труд ".

Първоначално банката вкара такса от 2 лева за внасяне на дребни суми в брой по персоналната картова сметка на клиент. Тя се събираше при внасяне на пари на гише в офис на банката. Затова доста клиенти започнаха да употребяват банкоматите, с цел да внасят пари по картите си, защото тази услуга беше безвъзмездна. От началото на идната година обаче това ще се промени.

За внасяне на пари посредством банкомат по дебитни и кредитни карти на бизнес клиенти от 1 януари Банка ДСК вкарва такса от 0,10% от сумата, само че не по-малко от 1 лева В момента и тази услуга е безвъзмездна.

Редица свои такси за жители подвига и Алианц Банк, като смяната ще влезе в действие още на 1 декември. Например таксата за обслужване на разплащателна сметка без издадена дебитна карта към нея става 4 лева на месец. В момента таксата за всички разплащателни сметки, без значение дали към тях има дебитна карта или няма, е единствено 2,20 лева

Банката вкарва и такса за внасяне на пари в брой на гише в офис по персоналната сметка на клиент в размер на 1 лева, в случай че сумата е до 3000 лева В момента тази услуга към момента е безвъзмездна. Таксата за внасяне на пари в брой сред 3 хиляди и 100 хиляди лева става 0,1% от сумата, само че не по-малко от 3 лева и не повече от 300 лева А за по-големи суми таксата става 0,5% от средствата.

Вдигат и таксите за внасяне на пари в брой по непозната сметка в Алианц Банк. От 1 декември тази такса става 0,4% от сумата, само че не по-малко от 4 лева А за огромни суми над 100 хиляди лева таксата става 0,6%.Банката покачва и таксата за изтегляне на суми в брой на гише в офис. За суми под 2000 лева таксата става 4,50 лева, при 3 лева сега.

Алианц Банк вкарва и по-високи негативни лихви за жители с огромни суми по сметките си. В момента лихвите са негативни, в случай че човек има в банката над 1 млн. лева От 1 декември лихвите стават негативни и за суми над 500 хиляди лева За клиенти със суми сред 500 хиляди и 1 млн. лева лихвата става минус 0,25%, а за хора със суми сред 3 млн. лева и 10 млн. лева - минус 0,55%. За суми сред 10 млн. лева и 50 млн. лева лихвата става минус 0,9%, а за по-големи суми - минус 1,2%.

По-висока сума за пари в сейф

Алианц Банк подвига и таксите си за прилагане на сейфове. Освен това, сейф в банката ще може да наемете, единствено в случай че имате и разплащателна сметка, по която също би трябвало да плащате такси за обслужване. Друга смяна в изискванията за прилагане на сейфове на банката е, че се лимитира броят на безплатните визити до сейфа до три пъти на месец. За всяко последващо посещаване ще би трябвало да плащате по 5 лева

Възможността да наемете сейф в банката единствено за три месеца отпада. Таксите за прилагане на дребен, междинен и огромен сейф за период от шест месеца стават надлежно 180 лева, 220 лева и 280 лева Увеличението на таксата за дребен и междинен сейф е с 60 лева, а за огромен - с 90 лева Таксата за година за дребен, междинен и голрям сейф става надлежно 270 лева, 350 лева и 470 лева Увеличението за дребен и междинен сейф е с 80 лева, а за огромен - със 110 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР